Legionella poortwachter

Met een poortwachter of een poortwachtersysteem kunnen legionella en overige bacteriën vanaf de bron afgevangen worden. Door direct na de watermeter, hydrofoor of op de voedingsleiding van een strang een poortwachter toe te passen wordt het probleem vanaf de bron aangepakt.

Door lokaal met een poortwachter zorg te dragen voor een veilige voedingsleiding heeft de eigenaar de levering van veilig water zelf in de hand. Na plaatsing is een chemische en/of thermische reiniging en desinfectie verplicht in wetgeving.

Het is ook mogelijk om met een poortwachter systeem legionella vanaf de bouw af te vangen.  Voordat de eerste druppel water het leidingwerk in gaat, dient de poortwachter in bedrijf gesteld te zijn.

Bij succesvol toepassen van een KIWA BRL K14010.1 gecertificeerde poortwachter biedt wetgeving de mogelijkheid om over te stappen op fysisch beheer. Het voordeel in deze situatie is dat de retourtemperatuur teruggebracht kan worden van 60°C naar 50°C en het thermisch spoelen ten behoeve van legionella preventie afgeschaft mag worden.

Als alternatief voor ultrafiltratie als poortwachter kan gekozen worden om UV of koper-zilver ionisatie toe te passen. Bij deze technieken worden bacteriën waaronder legionella lokaal of verderop in het leidingwerk gedood. Buiten Nederland is het toepassen van chloordioxide een veel toegepaste desinfectie methode tegen legionella.

In het drinkwaterbesluit dat sinds 2011 van kracht is, zijn fysische technieken gelijk gesteld aan thermisch beheer. Op alle locaties mag ultrafiltratie dan ook preventief en/of omwille van financiële redenen toegepast worden zonder tussenkomst van het ministerie of adviseur.

PB international heeft de volgende poortwachter systemen:

Toevoegingen voor de poortwachter

Toevoegingen voor de poortwachter

Toevoegingen voor de poortwachter Met een legionella poortwachter systeem worden alle bacteriën en virussen direct na de watermeter uit het water gefilterd. Naast schoon en veilig water, zijn er aanvullingen...

Aquamobile

Aquamobile

Aquamobile De Aquamobile is een eenvoudige en tijdelijke poortwachter om uw pand of instelling legionellavrij op te leveren. In de bouwbestekken van nieuwe panden vindt men steeds vaker deze eis....

AquaproteQ

AquaproteQ

AquaproteQ De AquaproteQ van PB International filtert al het binnenkomende leidingwater, direct na de watermeter. In de AquaproteQ zijn twee Legionella filters van PB International geïntegreerd. Uw gehele waterleidingnet is...

Centrale ultrafiltratie installatie

Centrale ultrafiltratie installatie

Centrale ultrafiltratie installatie De centrale ultrafiltratie installatie van PB International filtert al het binnenkomende leidingwater direct na de watermeter. Uw gehele waterleidingnet is voorzien van veilig en schoon water. Er...